Geplaatst op

vintage granitotegels geven de gang een ‘boost’

dozeman bouw, vaklui uit hoogeveen

Julius Dozeman (Dozeman Bouw Hoogeveen) is een vakman die mooie verbouwingsklussen in zijn order portefeuille heeft. Dozeman bouw maakt prachtige houten dakspanten, gedetailleerd metselwerk en de website straalt het plezier in het werk uit. Voor zijn eigen woning koos hij voor een vintage granito tegel vloer met kleine marmeren zwart wit blokjes, een donkere rand en plint.

Begin deze week appte Julius: de buurvrouw wil ook zo’n mooie granito tegelvloer. Morgen worden de tegels afgeleverd, de zwart wit marmeren blokjes (van 15x15mm) pak ik zo zelf in en die gaan op de post.

granito tegels in de gang met zwart wit marmeren blokjes en donkere granito rand

granito uit voorraad leverbaar

Eind november gingen de stoppen hier even door. Een aanvraag van 20m2 voor de granito tegels moest ik laten lopen omdat de ‘licht’ en ‘bont’ versie pas eind januari leverbaar zouden zijn. Het magazijn van de groothandel is niet groot genoeg en de fabriek (familiebedrijf) heeft productiebeperkingen of andere leverprioriteiten (Londense metro) De tegels van 40x40cm waren op..

Daarna moest ik weer een aanvraag van 20m2 laten lopen…, van een andere bestelling (veel tijd ingestopt begin september) bleef 1-3 deel over… En toen kwam Marjolein! Marjolein had 4 jaar geleden een mooi vloertje gekocht, was tevreden over de tegels en wilde voor de uitbouw weer tegels bij mij bestellen. Ik dacht dat ik na 25 jaar tegelbusiness de kanalen kende maar pas vele telefoontjes en 2 dagen later had ik een nieuwe leverancier-voorraadhouder gevonden omdat ik Marjolein echt graag verder wilde helpen.

Mijn nieuwe contact levert accuraat en snel. De bestellingen vanaf begin december zijn probleemloos binnen een week bij de klanten geleverd. Ik moest even aftasten hoe de samenwerking zou gaan verlopen, maar ik ben tevreden.

kleur in het echt zien? vraag granito-samples aan.

Vanochtend kwamen de granito-samples binnen, naast LICHT en BONT en de vlakke donkere randen van 8,5 cm kun je nu ook 6 andere tegels kiezen! UIT VOORRAAD LEVERBAAR. De klassieke donkere omranding past bij alle tegels. Vind je de tegelvloer te duur worden met de donker randen? Bij het betegelen van een toiletwand kun je onderaan met een donkere tegel beginnen voor de ouderwetse look.

Binnenkort kun je zelf je samplepakketje samenstellen in de webshop, met vloer- en wandtegels. Maar dan moet de tegeltsunami wel even gaan liggen, want ik kan niet heksen: het is drukdrukduk en dan hebben de ‘lopende orders’ even een hogere prioriteit dan de webshopaanpassing.

dank voor de foto’s Julius!