module utreg-lambrisering

utregse tegellambrisering jaren 30 vintage stijl

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

utregse tegellambrisering jaren 30 vintage stijl

De liefde voor deze tegel is ontstaan in de winkelperiode van mozaiek.com van 1995-2016 in Utrecht, vandaar de naam utregse tegel. De melkwitte tegel is op verzoek van mozaiek weer in productie genomen en wordt gecombineerd met de kenmerkende zwarte tegel met afgeronde bovenzijde, de vlakke zwarte strip en de zwarte tegel onderaan. In jaren 30 woningen vind je nog vaak de originele tegellambriseringen. Soms ontbreekt een zwarte bovenrand, die kan via mozaiek.com worden geleverd, bestellen kan via de mail. Voor nieuwe betegeling in jaren 30 stijl bent u bij mozaiek.com aan het juiste adres.

op deze productpagina lees je meer over de mogelijkheden

 • opbouw van de module
 • aantal modules uitrekenen per wand en begroten
 • fotovoorbeelden van tegellambriseringen
 • voorbeelden van verticale kleuraccenten
 • kies een lichte tegel of een gekleurde tegel
 • bestel een sampleset in de webshop, 2x per week verzending
 • plusoptie, kies een andere tussenrand of bovenrand
 • tegel onderaan kan worden vervangen voor de luxe verdikte plint
 • romantisch inslag? voeg jugendstil tegels toe
 • levertijd 7-15 werkdagen na betaling via de gemailde factuur met IDEAL betaallink

de utregse tegelmodule van 15,4 (incl. 2mm voeg) bestaat uit:

 1. bovenaan 1 zwart half formaat afronding lange zijde of klassieke rand
 2. 1 tegel 152×152
 3. zwarte strip vlak 25mm of profiel 12mm
 4. 6 tegels  152×152
 5. 1 tegel zwart vierkant 152×152

uitrekenen modules voor lambrisering in het toilet

voorbeeld hoe u zelf kunt tellen hoeveel tegels u nodig heeft voor de tegellambrisering!

uitrekenen modules voor lambrisering in de gang

Bij het uittekenen van een wand van 110 cm kom je uit op 8 modules. De tegels zijn symmetrisch gezet vanuit het hart van de wand. Bij 110,4/15,4 komt je uit op 7,1. In de eerste tegelzettersles leer je symmetrie: 7 hele tegels en een strookje van 1,5cm is niet fraai. Dus reken hier 8 modules.

Bestel extra zwarte (afgeronde) tegels als de bovenkant van de spoelunit ook betegeld moet worden! De standaardhoogte voor het afwerken van de spoelunit van het hangend toilet is 120 cm. Bij 1 wand van 90 cm en 2 wanden van 105 cm kom je op 6+7+7=20 modules. In verband met snijverlies en de kans op breuk bestel je 22 modules. In de webshop kan vanaf 22 modules worden besteld.

moduleprijs 15,4 cm incl voeg, 133 cm hoog | room – wit melkwit Toiletwanden 105x95cm basic Utreg vanaf 600 euro. Kleur vanaf 750 euro incl.btw en kosten thuisbezorgen.

Met gebruik van de tegelmodule krijg u snel inzicht in de kosten door de lengte van de wand te delen door 15,4, dan heeft u het aantal modules

 • basic-neutraal: wit – melkwit – roomwit | 27,45 met vlakke strip of 29,95 met profiesltrip
 • kleur : ivoor – mistgroen – lindengroen – wollig grijs – 50ies blauw | 34,45 met vlakke strip of 36,95 met profielstrip
 • incl. vrachtkosten
 • in het overzicht met randen kun je opzoeken wat de moduleprijs wordt bij veranderen van bovenrand of tussenrand: de prijs van de randen is niet afhankelijk van de kleur!

de tegelmodule in de douche

optie 1 : twee douchewanden en glaswand

optie 2 : U douche: 3 wanden

In de badkamer kunt u rondom de tegelmodule toepassen tot lambriseringshoogte en in de douchehoek wordt hoger betegeld. Heeft u 2 te betegelen wanden van 90 cm en een glaswand? voor de 2 tegelwanden heeft u 2x 6 modules nodig. De basishoogte is 133 cm is en als de wand wordt betegeld tot 196 cm dan heeft u per module 4 tegels extra nodig. 12 x 4= 48 tegels. De extra tegels kunnen per pakje van 22 tegels besteld worden. De smalle tegelrand loopt door in de douche, de bovenrand wordt boven de extra tegels geplaatst. Heeft advies nodig, deel de plattegrond en uw vraag via whatsapp

Bij een U vormige douche gaat dan uit van 3 wanden die hoger betegeld worden, de buitenkant van het muurtje kan op lambriseringshoogte worden betegeld.

EXTRA TEGELS bij een wc wordt 10% snijverlies gerekend. Bij een badkamer tussen de 5-10 %

kleine badkamer 1×2 meter (- deur 1m) douche en wastafel: 30 modules x moduleprijs en 8+6+8 douche =22 x4 = 88 tegels extra: 4 pakjes extra (vanaf 43,95-60 euro per pakje) vanaf 985 euro.

voorbeeld grote badkamer 1,80×3,00 – deur 85 cm en plus douchemuur 105 cm (180+300+180+300+105+105+15 -85=11 meter . 71,4 modules 75 bestellen + (105×3 en 15= 330cm = 22 x 4 tegels hoger =88 tegels extra. vanaf 2250 euro

Zoekt u enkele zwarte half formaat tegels met afgeronde kant van 152x75cm in zwart nodig voor het herstellen van een oude tegellambrisering mail dan benodigde aantallen en naam adres en 06 en u krijgt een prijsopgave inclusief kosten verzenden. Leverbaar binnen enkele dagen. Ik verkoop geen aanvullingen voor antieke tegels met spikkeltjes . Hiervoor kunt u met een scherf op zak op zoektocht gaan bij de oude bouwmaterialenhandearen in Nederland. En vergeet dan niet hoeveel tegels u exact nodig heeft en wat de lengte breedte en dikte is. De vraag heeft u dit? (foto) zal altijd met deze wedervragen worden beantwoord

bekijk foto’s en 3 d ontwerpen van tegellambiseringen voor het toilet

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

gebruik accenten: kleurvlakken, potloodstrips, pegels, stroken

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Betegeld u slechts 1 wand van 90 cm mail dan uw adres en 06, u ontvangt een factuur met IDEAL-link met het aantal modules, bij minder dan 22 modules wordt de vracht apart in rekening gebracht.

kies uit 9 kleuren : 4 lichte tinten, 5 kleuren en zwart

De lichte tinten worden het meest gebruikt voor ‘natte’ ruimtes: toilet, badkamer en keukenwanden. De 5 kleuren worden voor zowel de natte ruimtes als de vestibule, de gang en de tegellambrisering langs de trap gebruikt. Een duurzame sfeervolle wandafwerking, makkelijk afneembaar en jarenlang onderhoudsvrij! De tegel tussen de zwarte bovenrand en de smalle strip kan ook zonder meerprijs in een half formaat besteld worden.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

plusopties: bovenrand, tussenstrip, en plint kiezen

Voor de bovenrand heeft u de satndaardkeuze uit de ‘halve’ afgeronde tegel (eerste foto) of de klassieke zwarte tegel met ronding (vierde foto). U kunt kiezen voor de vlakke tussenstrip van 25mm hoog of u kiest voor de zwarte profielstrip van 12 mm. Onderaan gebruikt u een zwarte tegel of u kunt deze vervangen deze voor de verdikte plint. Dan wordt de module 7,75 duurder. In de webshop kunt u de tegeltoiletrolhouder en het tegelzeepbakje aanschaffen in het zwart en off white.

Binnenkort komen zwarte randen en potloodstrips beschikbaar die per post worden verstuurd. Deze kunt u dan combineren met wandtegels die u elders koopt.

aanpassing van de module? de meerprijs kunt u hier opzoeken

kies uw afwerk – bovenrand: tegels met geglazuurde bovenkant

De afwerk- bovenrandtegels heben een netjes geglazuurde bovenkant. Als de lambrisering tot halverwege de wand komt kijk je dus op dit geglazuurde randje. Stop je met een wandtegel dan kijk je tegen de zijkant van de tegel aan. Voor grote wandtegels van 30x60cm worden dan jollystrips gebruikt, voor onze lambriseringstegels gebruik je een afwerkrand van hetzelfde fabrikaat met gelijke maatvoering.

De standaard ‘halve’ tegel met de afgeronde lange zijde is ook verkrijgbaar in wit, melkwit en roomwit zonder meerprijs, bij het gelijktijdig bestellen van de wandtegels. Kiest u voor een andere rand of kleur, zoek dan hier de meerprijs op. De tegelranden variëren in hoogte en reliëf : bolletje met dak, klassiek bol, blokjes, schulprand en klassiek hoog. De randjes worden niet verkocht zonder de bijpassende wandtegels.

De standaard zwarte vlakke strip van 25mm is ook verkrijgbaar in wit en melkwit zonder meerprijs, bij het gelijktijdig bestellen van de wandtegels. De tussenrand van 25mm heeft geen glazuur op de lange zijkant.

Kiest u voor een andere tussenrand of kleur, zoek dan hier de meerprijs op van de profielstrip van 12mm , het slingerrondje of ‘touw’. Bij deze tegelstrips is een van de lange zijkanen wel geglazuurd en ze kunnen dan ook als bovenrand worden gebruikt .

reliëf als stijlvol rustig accent: melkwitte tegels en melkwitte reliëfranden

Liever geen zwarte accentranden? Deze randen zijn ook leverbaar in de kleuren mistgroen, lindegroen, wit, roomwit, ivoor, geel, melkwit, 50-is blauw en wollig grijs. Kies voor een klein toilet of voor de badkamer voor een rustig klassiek beeld met de tegellambrisering in bijvoorbeeld melkwit: het reliëf in de randtegels geeft de wanden en randen een subtiel accent.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

groen moet je doen, voorbeeldfoto’s en accenten

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

vervang de onderste tegel voor de luxe verdikte zwarte plint of kleur

Kiest u voor een verdikte tegelplint dan laten we de onderste zwarte tegel weg, de meerprijs van 7,75 wordt bij de moduleprijs opgeteld. Er is nog een voorraadje ‘losse’ witte verdikte plinten voor een wc-tje in de aanbieding : 20 stuks met 5 euro korting, dus 100 euro korting, de plint kan worden bijbesteld in de hoeveelheid die u nodig heeft, bij bestelling van de tegels/

De plinten zijn meestal op voorraad en kunnen tegelijk met de tegelmodules worden geleverd.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

de profielstrip en verdikte plint zijn ook in goudmetalic verkrijgbaar

de meerprijs is dan 9,50 voor het stripje en 27,50 voor de verdikte plint

romantisch accent voeg een Alphons Mucha jugendstil tegeltableau toen in een kader met bloemmotieven

Deze Aplhons Mucha Jugendstil decortegels en tegeltableaus kunnen in een tegelwand worden verwerkt. De afmeting is ook 152×152 en de dikte 7mm. De afbeelding is door middel van zeefdruk via een transfer op de tegel ingebakken in een keramische oven op meer dan 700 graden en de afbeelding, de tegels zijn badkamer, toilet en keukenbesteding.

De 3 delige tableaus hebben een tegelbreedte van 152mm en de hoogte van 3 tegels + 2×2 mm voeg is 46 cm. Een tableau kan omrand worden met zwarte, lichte of gekleurde profielranden die door de tegelzetter in verstek worden gezaagd.

De tegeltableaus kunnen altijd meebesteld worden met de utregse tegellambrisering. Een kleine voorraad is beschikbaar in de webshop, (zolang de voorraad strekt)

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

tegellambrisering anno 1900

Zoek je klassieke kleuren zoals donkergroen, donkerblauw, wijnrood, staalgrijs, middengrijs, en beige, vraag naar de mogelijkheden

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

LOSSE VERKOOP VAN ZWARTE RANDEN alleen voor enkele stuks voor herstel originele tegellambrisering!!

Mosa-wandtegels van 15×15 hebben meestal een formaat van 14,7×14,7 (dus met voeg 15cm) De Utregse tegels zijn 152x152mm en 7mm dik. De zwarte profielstrip, de zwarte tegel met afgeronde zijde en de vlakke strip en de zwarte vierkante tegels worden samen met de utregse wandtegels geleverd en niet los.

Zoekt u enkele zwarte half formaat tegels met afgeronde kant van 152x75cm in zwart voor het herstellen van een oude tegellambrisering mail dan een foto met benodigde aantallen en naam adres en 06 en u krijgt een prijsopgave inclusief kosten verzenden. Leverbaar binnen enkele dagen. Ik heb geen aanvullingen voor antieke gele wandtegels met spikkeltjes . Ga hiervoor met een tegelscherf op zak op zoektocht gaan bij de oude bouwmaterialenhandelaren in Nederland. Vergeet niet te noteren hoeveel tegels u exact nodig heeft en wat de lengte breedte en dikte van uw tegel is. De vraag heeft u dit? zal altijd met wedervragen worden beantwoord; maten zijn belangrijk en aantallen. Kleuren op t beeldscherm kunnen afwijken van kleuren in het echt.