Geplaatst op

tegels in de gang van een jaren 30 woning Leiden

Onderstaand rozet-patroon is voor een klant in Leiden vertaald naar tegels van 10×10 cm. In de aangrenzende woon kamer ligt klassiek parket met een bies. De bies komt terug als rand in de gang, rood voor een een beetje warmte wit om het fris aanblik te geven.


mozaiekvloerontwerp


In de fabriek worden de tegeltjes van 20x20mm op matten geplakt. Voor een  ontwerp voor een toilet en gang kan 1 matje per ruimte genoeg zijn. Creativiteit wordt soms de kop ingedrukt omdat een volle doos 14 matjes bevat, en wat doe je met de 12 andere matjes?  Het eerste matje is buiten het zwarte kader gevuld met gespikkelde gele tegeltjes. Hou je niet van geel maar wil je  bijvoorbeeld liever een grijs tegeltje om het rozet heen dan kunnen de inhammen worden vervangen door stukjes grijze tegelmat.


De matjes zijn per stuk te koop in de webshop. De bijpassende 20x20mm tegeltjes moeten worden besteld en hebben een levertijd van 4 (soms 6) weken. Gebruik voor het middenvlak een lichte kleur, voor het middelpunt gebruik je 1 rozet, rondom een strook van 8-15 cm met een donkere kleur en als scheiding tussen het lichte hoofdvlak en het donkere vlak een dubbele racestreep in zwart wit, ook verkrijgbaar in de webshop.