Geplaatst op

painting the past? glas in lood & granito tegels !

een originele naadloze gestorte granitovloer heeft een dikte van 8-10cm

Vanaf 1970 zijn originele granito vloeren opgeborgen onder lagen tapijt, laminaat en parket. Som ben je de lucky bastard en hoef je alleen deze lagen te verwijderen en dan kun je weer genieten van de originele granito vloer die in de jaren 20 – 30 is gemaakt. Roestvlekken, verzakkingen en ijzige kou zijn echter vaak de reden om de vloer toch te vernieuwen. Een granito- terrazzo-betonwerker kan adviseren welke voorbereidingen je moet treffen. Soms moet de hele vloer er uit gehakt. Nieuwe zwaluwstaartplaten worden aangebracht met beton en zandcement. Dan komt de vloer zo’n 8 cm hoger en de granito afwerklaag is ook nog 1,5 tot 2 cm dik. Een klus die tijd en geld kost!

granito tegels over bestaande tegels vragen een stabiele ondergrond

als de bestaande vloer vlak + niet verend is kun je met granito tegels aan de slag. Een granito tegelvloer heeft voegnaden. Die laat je liefst zo min mogelijk opvallen en maak ze niet te breed! (oud dubbeltje op zijn kant) Kies watervaste flexibele voeg in de kleur aansluitend op de kleur van de granitotegels, zilvergrijs of manhattan (middengrijs) is mooi. Laat de donkere buitenrand met grijs voegen zodat je ook hier geen extra aandacht legt op de voegen.

jaren 30 sfeer versterken : metamorfose van deze jaren 30 woning in Zwolle in wording

De mooie houten deur met paars rood als in lood was een mooi kadootje uit het verleden voor de nieuwe bewoners van deze woning in Zwolle. Het was vast heerlijk om het laminaat en de vloerbedekking van de trap in de kliko te gooien.

  1. lichte granito tegel met een donkere granito rand rondom : Passend bij de mooie voordeur met glas in lood is gekozen voor de lichte granito tegels van 40×40 cm , de donkere granito strook van 8,45 cm.
  2. painting the past heeft mooie matte kleuren voor de muren, donker kleuren zijn gevoelig voor schade door stoten, zie 8. een trap opnieuw afwerken kost veel tijd, gun jezelf goede slijtvaste en kleurvaste lak.
  3. het paars uit het glas in lood is wat heftig om op terug te grijpen, maar een touch of red kan altijd : een mooie Fontana Arte Pangen hanglamp, medium rood is een feest om naar te kijken. De binnenkant van deze lamp is wit dat geeft een goede lichtopbrengst als de lichtbron een cri-waarde boven de 90 heeft en voldoende lumen
  4. de Gispen kapstok 1011 is ongeveer 60 cm en de 1013 is 100 cm breed. De schuifbare haakjes zijn handig voor tassen en de hondenriem.
  5. na het afbranden of schuren van de trapleuning het hout afwerken met een transparante lak
  6. deurbel in het zicht ! en bauhaus lichtschakelaars van bakeliet van de jaren30fabriek
  7. plintjes er op
  8. en wie weet komt er over 5 jaar nog een keer een tegellambrisering in de gang en langs de trap omhoog: stenen behang hoef je nooit meer te verven. die tegellambrisering overleeft generaties en kan mee tot in 22 eeuw. gebruik de kleurplaat om je tegelkleuren in te vullen
Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

impregneer de vloer met Sealguard goldlabel

Het impregeneermiddel Sealguard is eenvoudig aan te brengen en geeft geen glans of vettigheid, met 1 liter doe je de vloer 1 keer (kan ook 2 keer) en heb je over impregneermiddel over doe de voegen in de douche dan ook! Vooral de onderste tegelvoegen kunnen snel vervuilen. Door te impregneren gaat het schoonmaken ook makkelijker.