Geplaatst op

ontwerp tegelvloer gang toilet 1930 amersfoort

dubbelhardgebakken tegels

ontwerp tegelvloer gang en toilet jaren 30 woning Amersfoort

Dit ontwerp voor een tegelvloer is gemaakt voor een woning in Amersfoort bouwjaar 1910-1930.

tegels zijn hygiënischer en slijtvaster dan een houten vloer

In de jaren 90 werd het parket of houten vloer van de woonkamer vaak doorgetrokken in de gang. Nu is de trend om de vloer terug te brengen in de sfeer van de periode waarin het huis gebouwd is. Gebruik hiervoor dubbelhardgebakken tegels. Deze dubbelhardgebakken  zijn door en door gekleurd en niet voorzien van een glazuurlaag. De tegels voelen stroever aan dan de geglazuurde tegels, en de tegels zijn zo slijtvast dat ze generaties kunnen overleven.

ruim 30 kleuren dubbelhardgebakken tegels | sanitairplint voor schoonmaakgemak

De tegels zijn verkrijgbaar in meer dan 30 poederachtige klei kleuren en ze zijn meestal uit voorraad leverbaar (binnen een week na opdracht)

De sanitiairplint is gebogen en van hetzelfde materiaal als de dubbelhardgebakken tegels, binnen en buitenhoeken zijn van hetzelfde materiaal. Gebruik van kit is overbodig, en het schoonmaken is eenvoudiger.   Je kunt de holle plint vervangen  voor een zwarte vloertegel van 10×10, dit is goedkoper.

 (ontwerp-)kosten voor tegelvloer toilet en gang en lambrisering

De kosten voor het tegelontwerp van een toilet starten bij 69 euro. Wil je het toilet betegelen zoals in dit voorbeeld dan ben je 300-900 euro kwijt.