Geplaatst op

kenmerken van jaren 30 tegels

Wendy van Baar is kunstenaar en heeft haar badkamer in de stijl van de jaren 30 aangepakt. In de gang van deze jaren 30 woning zie je naadloos gestort granito (2e foto) met een zwart wit blok randje en een donkere rand er om heen. De gele gevlamde tegels zijn niet meer verkrijgbaar. Dit gestorte granito vloer kan nog steeds nieuw gemaakt worden, echter er moet wel voldoende hoogte zijn voor een stabiele ondervloer en de gestorte vloer, en voor het maken van een waterdichte vloer heeft u beslist een vakman nodig. Ook als u nieuw granito laat storten kunt u uit kostenoverweging voor een zwarte tegel onderaan kiezen. Voor een badkamer is een gestorte holle plint ideaal, deze plint geeft minder kans op lekkage  en vervuiling.

Heeft u onvoldoende hoogte om een granito vloer te storten dan kunt u kiezen voor granito tegels van 40x40x1,5cm en donkere stroken rondom van 8,5x40x1,5 cm en holle plinten (meestal binnen een week na opdracht leverbaar) De zwart wit blokjes (inclusief fixeerstrips) zijn verkrijgbaar via de webshop van mozaiek.com.

Authentieke jaren 30 badkamers kom je niet veel tegen omdat mensen vroeger naar het badhuis gingen of men ging in de tobbe op de keukenvloer. Vaak wordt nu een zijkamertje van 180 x240 gebruikt als badkamer. In de douchehoek tegel je tot deurhoogte of tot het plafond, voor de overige wanden kunt u kiezen om tot 120, 140 180 of tot aan het plafond te tegelen. Een zwart geglazuurd randje en een raampje zijn de sfeermakers.

Meestal is 5-6m2 tegels voor de vloer voldoende en 12-20m2 voor de wanden. Zwart wit blokjes, een aparte zwarte granito rand (10-12m1 ) en een holle plint geven de vloer een authentieke uitstraling evenals een zwart tegelstripje  (10m1)