Geplaatst op

jaren 30 woning leiden advies tegels entree, toiletten, keuken en badkamer

Advies op locatie: tegels voor een jaren 30 woning in Leiden

Annelies riep vorig jaar in oktober mijn hulp in voor het familiehuis in een jaren 30 wijk aan de rand van het centrum van Leiden. Jarenlang stonden familie en werk op nummer 1  en er werd gewoond, gewerkt en gezorgd. De kinderen zijn uitgevlogen en de zorgbehoevende inwonende oudere generatie is overleden. De gang en keuken zijn betegeld met een geglazuurde grote terracotta tegel en de badkamer is ‘versleten’

En dan wil je verbouwen maar hoe begin je dan? Vrouw alleen, en een drukke verantwoordelijke baan…

Met een koffer vol met stalen ben ik in de trein gestapt en bij Annelies op bezoek gegaan in Leiden.  Ruitjespapier en computer zijn mijn gereedschappen.  Ik zoek foto’s van gerealiseerde projecten die passen bij de smaak van klant en die passen bij het huis. De materialen worden besproken en we bekijken welke kleuren passen bij de huidige inrichting. Ik geef tips, de wand tegenover het aanrecht kon praktischer en we hebben gekeken waar de koelkast zou kunnen te komen te staan. Bij de badkamer volgt een vragenvuur: wat wil je zien, wil je een wastafelmeubel, douche en bad of alleen een bad. Wat worden de kleuren boven, zwart biesje, plint? De toiletten zijn klein en nu gang en keukenvloer en badkamer worden aangepakt is dit ook het moment om de toiletten mee te nemen in dezelfde sfeer.

Tijdens het adviesgesprek worden de kaders duidelijk. De vele keuzes (kleuren, maten, materialen, onderhoud, vormen, m2 prijzen, levertijden) worden benoemd en uiteindelijk gaat als door de trechter. De tegeltherapie op locatie werkt? 3d Views helpen om een beter beeld te krijgen.

Annelies heeft de tegels en het sanitair zelf ingekocht en de aannemer is aan de slag gegaan.


Ruim een jaar later krijg ik een mail:

Graag wil ik je nog danken voor de adviezen die je destijds hebt gegeven. Ik heb daar veel aan gehad. Het is alweer lang geleden.

Inmiddels is het grootste deel van de verbouwing klaar. Wat een gedoe, zo’n verbouwing! Het is alsof je voortdurend in een grote storm zit.

De aannemer is een goede bekende van vrienden van mij. Hij is heel erg prettig en denkt goed mee. Maar hij is niet zo betrouwbaar in het komen. Hij is nu alweer een paar maanden weg, terwijl het hier nog niet af is. Ik vind dat niet heel erg, want nu kan ik een beetje bijkomen. Maar met vereende kracht is nu alles stofvrij gemaakt, dus is het wel heel treurig als dat opnieuw begint……

Ik heb hier wat foto’s voor je. De badkamer is af en de keuken ook min of meer. Ik ben er superblij mee. Iedere keer als ik het huis binnenstap, gaat er een golf van vreugde door me heen. 

Nog heel veel dank voor al je hulp en adviezen!

Je bent ook altijd welkom voor een kopje koffie om het te komen bezichtigen

Annelies


Mijn tijdsbesteding: drie kwartier bellen, 4 uur op locatie,  reistijd  en uitwerken 3 d views  12 uur.

Dankjewel voor de foto’s Annelies!

(kleuren op het scherm wijken af van kleuren in het echt)


Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

dubbelhardgebakken tegel steenrood

oker10x10dhg

zwart 10x10