Geplaatst op

jaren 30 vloer entree en toilet

jaren 30 tegels winckelmans original style

jaren 30 vloer entree en toilet

Annelies heeft het patroon voor de gang ontworpen. De gang is minimaal 85 cm breed en maximaal 97cm. Het herhalende patroon bestaat uit 7 tegels (70cm) breed en 6 tegels (60 cm) hoog, met winckelmans in de kleuren rouge (steenrood),  blanc (steenwit) en noir (antracietzwart). De rand rondom wordt uitgevuld met zwart, eventueel kan ook nog een zwart stenen plint of een holle plint worden toegevoegd.

In mijn 3d programma heb ik het ontwerp van de gang uitgewerkt. Het kostte wat tijd om een goede invulling van het patroon te vinden voor de entree, die breder is dan de gang. Het patroon in de breedte herhalen verstoorde de vierkant indeling. Door te schuiven met het patroon uit het smalle gedeelte kwam ik uiteindelijk op een rode omranding en voor de eenheid wordt ook uitgevuld met zwart. De versie met een smalle witte strook heb ik niet laten zien omdat de levertijd van de stroken 3 weken is maar het gaf ook een heel andere uitstraling aan de vloer (randje er tussen is wel meer omzet haha)

De toiletvloer zou eerst rood wit geblokt worden met een zwarte rand er om heen, maar het gangpatroon bleek na wat passen en meten ook te kunnen. Binnen het zwarte vierkant is  een rode tegel in plaats van een witte ingetekend voor een iets rustiger beeld.

De voeg moet minimaal zijn, een oud dubbeltje op zijn kant. Vroeger werd zand en cement gebruikt en waren voegen altijd grijs. Het voegsel wat nu gebruikt wordt is watervast en flexibel. Een lichte voegkleur op de vloer vervuild snel. Een grijze of manhattangrijze voeg  versterkt het authentiek karakter van de vloer.

Eind januari wordt de vloer gelegd. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Plaatje vier er later nog bij gefantaseerd 🙂 blij blij !