Geplaatst op

deur naar kamer dicht gemaakt | jaren 30 tegels

ontbrekende jaren 30 tegels

Vaak wordt de doorgang naar de keuken dichtgezet om het toilet te vergroten, of een van de deuren van de kamer en suite  wordt dichtgemaakt en de muur naar de keuken gaat er uit.

Dan krijg ik de vraag of  ik tegels die in de jaren 30 gemaakt en gezet zijn kan naleveren, 85 jaar na dato!

De onderste zwarte tegel en de zwarte vlakke sierstrip kan ik vaak nog leveren echter de gevlamde groene tegels zoals op deze foto lukt niet.

Hier de opsomming van mogelijke oplossingen:

1 kijk in de kelder of er nog een verloren, vergeten doosje staat

2 vraag de buren of ze nog zulke tegels hebben, ergens

3 hang een gevraagd-foto op bij de super in jouw buurt, vergeet niet om de tegelmaat erbij te vermelden.

4 maak een groot prikbord op de te vullen plek

5 plaats een spiegel op de te vullen plek

6 maak een kranten-tijdschriftenkast op deze plek

7 hang een schoenenzak op deze plek

8 maak een  kast met slechts de diepte van een verf- of conservenblik, en sluit af met twee smalle deurtjes die de doorgang niet verhinderen als je even iets uit de kast moet pakken (eventueel aan de binnenzijde een passpiegel)

9 maak een deurhoog kader met zwarte tegels-stripjes en vul de achtergrond met roomwitte tegels, schroef er vier haken op en je hebt een garderobe.

10 maak een kader tot de lambriseringshoogte met zwarte tegels en laat het groen als stripje terugkomen. Een mooie plek voor een antiek ‘handenwassertje’ als de wc klein is.

11 struin alle oude bouwmaterialenhandelaren af op zoek naar de juiste maat en kleur, vergeet niet om een tegel of scherf mee te nemen en schrijf de maat op!

12 volg een decoratieve verfcursus en probeer bestaande tegels van de  juiste maat te ‘wolken’

13 kijk of je kenissen hebt met een keramiekoven en vraag of ze tegels kunnen namaken.

14 scan 5-8 van de originele tegels, zoek tegels in het passende formaat. Stuur de tegels op, mail de scans. De tegels kunnen op transfer worden geprint en in een keramische oven worden ingebakken. Heb je de juiste maat niet dan kan een grotere tegel naar dit formaat worden gezaagd. Echter de minimale kosten starten bij 400-500 euro,

15 plak tegels over tegels, en kies je eigen kleur in de sfeer van de jaren 30, bij een hoogte van 100 tot 150cm hoog per strekkende meter 50 tot 200 euro

16 maak een kader van zwarte tegeltrips tot 140 cm hoogte, laat een foto uit het stadsarchief op tegels inbranden.

17 mail je foto en ik zal ‘m op mijn pinterest site plaatsen met je voornaam er bij: je weet nooit hoe een koe een haas vangt!

18 gebruik het gat van de deur om een kast te maken in de woonkamer, eventueel doorlopend tot aan het plafond. En aan de zijde van de gang kan ook een kast gemaakt worden, zie punt 8

19. verplaats de cv en timmer af ter hoogte van de lambrisering, lak in een passend kleurtje

20. maak een kader van geglazuurde tegel en bestel ‘biscuittegels’ die je met schoolbordverf afwerkt. huishoudelijke mededelingen, verjaardagen en  boodschappen worden zo niet vergeten.

20 maak een deur naar de woonkamer 🙂