Geplaatst op

donkere tegelvoeg geeft het toilet zijlsingel leiden jaren 30 sfeertje

jaren 30 tegels wand en vloer voor toilet in Leiden

De Zijsingel ligt in de wijk de Waard, Binnenstad Noord Leiden. De huizen met lage nummers zijn gebouwd rond 1915. Dit huis is van 1938. Raymond Smeele heeft voor zijn opdrachtgeefster op de Zijlsingel in Leiden het toilet ‘gede-morderniseerd’ met jaren 30 tegels . Er is gekozen voor de “utreg-module'” . De melkwitte tegels zijn 152×152 , de vlakke zwarte strook is 25 mm en de zwarte tegel aan de bovenkant heeft een afgeronde bovenkant. Op de vloer zijn granito tegels gebruikt. Onderaan de wand is de zwarte tegel op maat gemaakt.

De donker tegelvoeg geeft dit toilet een echte jaren 30 sfeer. Voor de doe het zelver kan het handiger zij om een iets lichter voeg te kiezen: een contrasterende voeg accentueert oneffenheden. Een ‘hangend’ toilet is pas sinds halverwege de jaren 90 gewoon geworden. Dat hadden ze niet in in 1930. Ook een sofclosezitting en een spoelknop voor de grote en kleine boodschap zijn van nu. De keramiek toiletrolhouder werd toen gemaakt. Mozaiek.com laat de tegeltoiletrolhouder met houten rolklos nu weer produceren en die is in onze webshop te bestellen. Hier is off-white gebruikt, deze kleur match goed met de melkwitte tegels.

Raymond appte foto’s en een filmpje. En het filmpje heeft ie nog een keer opnieuw gemaakt met zijn smartphone horizontaal zodat het volle beeld nu gebruikt wordt op youtube. Dank voor het filmpje Raymond: mooi resultaat!

RSL Raymond Smeele Leiden is bereikbaar via +31 6 53181112 http://www.klusbedrijfrsl.nl/index.ph…

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

de ingrediënten voor het toilet | retro jaren 30 tegels met afgeronde rand + zwarte strip | melkwitte wandtegels 152x152mm | tegeltoiletrolhouder | lichte vintage granito vloertegel met donkere granito rand | voegkleuren kiezen