Geplaatst op

ambachtelijke tegeltjes voor decennia oude spoelbak

herstel oude gootsteen

Vandaag ontving ik een mail van Jeltje die steentjes in de spoelbak wil vervangen. Knap hoor dat die tegeltjes het 70-80-90 jaar hebben gehouden hoor! Vervanging is dus mogelijk. Soms heb je een slijpband nodig om het tegeltje net een klein beetje kleiner te maken. ‘t Is een geduldklusje en met goed gereedschap lukt het makkelijker. De Dremel met slijpkop kan ook wonderen verrichten.

In de webshop kun je zwart wit tegeltjes bestellen met tegeltjes van 5×5 cm voor het herstel van de gootsteen. Zwart wit 5×5 ligt op voorraad, ander kleuren kunnen alleen per volle doos  worden besteld en de prijs is op aanvraag.  De levertijd is 3-6 weken na betaling.


ronde ‘hoeken’ voor de gootsteen

Die hoekvormstukken zijn een uitkomst! Ik weet uit ervaring hoe vies de scherpe hoeken kunnen worden…De holle stukken worden echter niet meer seriematig gemaakt. Ambachtelijk maatwerk is  mogelijk, dan moet een steentje worden opgestuurd   en de tegelbakker maakt een prijsopgave. Het maken van de vormstukken is een arbeidsintensief karweitje en als ook de kleur afgestemd moet worden is de reproductie echt kostbaar. Voor renovatie van paleis ‘t Loo misschien geen probleem, maar voor de gewone mens die geen toelage van het volk krijgt kan de prijs toch de hobbel zijn.