Geplaatst op

zoek de verschillen | hexagonvloertegels voor toilet

Hexagontegels zijn symmetrisch maar… hebben 2 richtingen. Voor een kleine vloer is het handig om de tegels uit te leggen en te bekijken op welke wijze je het minst kleine snijhoekjes hebt. Leg stukken karton of latten over de tegels heen met de juiste buitenmaten, en schuif tot je tevreden bent. 3d uit laten werken door mozaiek.com kan natuurlijk ook, handig om aan de hand van de plattegrond je wensen kenbaar te maken bij de tegelzetter.

Vraag aan de tegelzetter om eerst de vloer te leggen en pas later de wandtegels aan te brengen. De gesneden zijkanten worden afgedekt door de staande plint of de wandtegels. Moet een klus snel dan zal eerst de wand betegeld worden en daarna de vloer, je kunt dan eerst de wanden voegen en daarna de vloer, al voegend de ruimte uit.

Op de zwart wit plattegrondjes is de hexagontegel 180 graden gedraaid (plaatje 2 en 3) en ik heb het middelpunt verschoven. Bestel niet te weinig tegels zodat je voor het mooiste resultaat kan gaan (en niet voor een paar tientjes minder, eeuwig zonde) Quality is remembered long after the price is forgotten

Meer toiletten vind je op Nummer 100

Bekijk alle ontwerpen op de visoft portal van mozaiek.com