Geplaatst op

fonteintoilet op zolder of in vakantiechalet | compact en economisch

fonteintoilet op zolder

Het fonteintoilet met achter- of onderaansluiting kan aangesloten worden op een normaal riool, plaats er een broyeur (vermaler) tussen dan is geen 12,5m cm rioolbuis nodig maar een (wastafel-) afvoerbuis van 50 mm volstaat. Handig voor een extra toilet op zolder!

economisch fonteintoilet

Tijdens de kerstvakantie waren we in Bordeaux en onze gastvrouw had dit fonteintoiletje. Compact en economisch. Er hoeft maar 1x water heen, en er is maar 1 afvoer. Hierdoor zijn de montagekosten lager dan wanneer een apart fonteintje wordt gemonteerd met een eigen afvoerbuis. En het water wat je gebruikt voor het wassen van je handen wordt daarna gebruikt voor de toiletspoeling, economische oplossing dus!

verstoppingsgevoelig

Kies je voor een broyeur dan moet je wel nadenken over mogelijke verstoppingen: maandverband, mondkapjes, latex handschoenen horen NIET in het toilet. En omdat je nog bij de techniek van de broyeur moet kunnen is de afwerking vaak minder gelikt dan bij het plaatsen van een zelfdragende betegelde spoelunit met een hangend compact toilet (9+47 cm minimale ruimte). Gooi geen mondkapjes in het toilet!

tegeladvies

#kennisdelen is leuk! Ga je verbouwen? Lees mijn blog, zoek binnen mijn site op trefwoorden en lees je in. Heb je te weinig tijd of ideeën schroom dan niet om advies in te winnen. Kort advies is gratis, wil je jouw project deskundig aanpakken dan stemmen we advieskosten voor reken-en tekenwerk af. Ik hou rekening met maten, materialen, kleuren, budget en onderhoud.