Geplaatst op

toilet anno 1900 | probleemloze tegel 30×30 cm | artisenale wandtegels 160 cm lambrisering

Deze tegel van 30x40x0,9cm is dubbelhardgebakken. De afbeelding is slijtvast. Deze vloertegel is een goed alternatief voor de cementtegel die gemaakt wordt van marmerslijpsel en kleurstof en cement. Urine kan vlekjes veroorzaken op cementtegels (als de mannen naast de pot plassen). Impregneren met Sealguard voorkomt snel vervuilen, maar het is niet zo dat je het impregneren wekelijks of maandelijks moet doen.

Op de wand is onderaan een verdikte plinttegel gebruikt (luxe) kan ook met een gekleurde tegel, de totale lambriseringshoogte is 160 cm, dat is mooi in een huis anno 1900 waar het plafond vaak 3 meter of zelfs hoger is. De artisenale tegels (beetje glooiende handvorm ongeveer 15x15cm)  zijn halfsteens gezet (zoals bakstenen) en grijs gevoegd.

Het tussenrandjes heeft mooie bolletjes  en de bovenrand is bovenaan mooi geglazuurd.

Globale kostenberekening inclusief  luxe plint en vracht 985 euro, met gekleurde tegels ipv plint  860 euro . Tegel je lager en laat je de decorrandjes weg dan ben je uiteraard goedkoper uit.

Meestal binnen 10 dagen na opdracht-betaling leverbaar, uitwerken ontwerp vanaf 50 euro, inmeten binnen Utrecht vanaf 25 euro.

En vind je de wandtegels te oubollig? maak dan een eigen mozaiekmix op maat (richtprijs 4,5m2 650 euro)