maak ook een portiek-tegelstoepje naar een 100 jaar oud voorbeeld: dit type tegel wordt nog nieuw gemaakt!

oppervlakte stoepje-haardplateau

Een portiek zoals hier op de foto is ‘een deur breed ‘ je heb niet meer dan 0,5m2 tegels nodig.

per doos of per tegel

4-6 weken levertijd basiskleuren 10×10

Er zijn 2 fabrikanten die deze authentieke tegels fabriceren en leveren aan mozaiek.com. De maatvariatie en keurvariatie bij de franse leverancier is het grootst. de basiskleuren 10×10 worden in Nederland op voorraad gehouden maar door de aanhoudende bouwdrukte helaas met levertijd. andere maten dan 10×10 moeten altijd besteld worden per volle doos van 1 kleur (en hoeveelheid in m2 per doos is weer per item anders)

10-15 werkdagen (na opdracht-betaling) tegels per stuk

Bij de engelse leverancier mogen alle tegeltjes per stuk worden besteld. Dit is vooral handig als je met driehoekjes en in meerdere kleuren wilt werken.  wil je de kosten per tegel weten? mail!

vrachtkosten 45 euro ex btw

tegels & voegen makkelijk schoonhouden? impregneer met Sealguard

rekenprijs: 100- 150 euro 1-5m2

ontwerp met ruitjesvel of in excel

nen je toe aan een nieuw stoepje (of haardplateau) dan kan ik je op weg helpen zodat je na een kort telefonisch consult zelf een ontwerpje kan maken op ruitjespapier (excelsheet met rijtjes en kolommen van gelijke breedte werkt ook) ontwerp je eigen vloer

vloer van 0,9m2 en wil je meer dan 2 kleuren toepassen? dan kan de fabriek het ontwerp op matten aanleveren, koud gezet. de m2 ligt hoger, de kosten voor het tegelzetten liggen lager (en de tegelzetter kan het niet verprutsen)

onderhoud van dubbelhardgebakken tegels

onderhoud de tegelsregelmatig, stofzuig je de woonkamer, neem dan gang en toilet mee. bij lichte tegelkleuren zie je eerder vuil. dweil de tegels wekelijks met een schrobdweil van bijvoorbeeld leifheit. (als je niet hebt gestofzuigd blijf je haren tegen komen tijdens het dweilen) de zachte vezels houden het vocht vast, de synthetische vezels zorgen dat het vuil wordt meegenomen.

Impregeneren kan

je kunt de dubbelhardgebakken tegels impregneren met sealguard

het impregneermiddel geeft geen kleurverdieping of vettige laag, je kunt het eenvoudig opbrengen met een schuimrollertje de voegen worden dan ook geimpregneerd.  Het impregneermiddel is effectief: vet en vuil blijven minder snel hangen. Heb je nog impregneermiddel over gebruik dit dan in de badkamer, vooral voor het onderste gedeelte tot 150 cm hoog, je voegen blijven vrij van (roood-oranje-zwarte) schimmel

bestel sealguard online bij mozaiek.com

cementsluier

zie je na het voegen en dweilen nog een grijze waas na het opdrogen, dan heeft het voegsel een sluiter achter gelaten.

cementsluier verdwijnt niet met zeep. voor een dubbelhardgebakken tegelvloer mag je cementsluierverwijderaar gebruiken waar een zuur bestanddeel in zit, voor cementtegels-patroontegels alleen ZUURVRIJE cementsluiterverwijderaar gebruiken (HG of Moeler chemie)

luiwagen: schrobben mag

zie je nog vervuiling na het dweilen op de lichte tegels? ga de tegels dan te lijf met een luiwagen en maak een emmer met warm water en een scheut dikbleek en schrob de vloer stevig. in mijn winkeltijd heb ik gemerkt dat mensen niet meer weten wat een luiwagen is: dat is een schrobborstel, nog steeds te koop en zolang we nog Blokker-winkels hebben kun je daar terecht. dus als je je vloer niet wil aaien maar schrobben dan heb je dit huishoudelijk gereedschap nodig!

wees voorzichtig met dikbleek omdat het vlekken geeft op je kleding, het bijt uit. ook als je pure dikbleek (chloor) op een vervuilde vloer spuit zul je zien dat het bleekmiddel zijn werk doet. puur bleek gebruiken wordt afgeraden. als de pure chloor een schone streep of druppels achterlaat op je vloer heb je het niet goed gedaan: dan heb je plaatselijke een schone vloer maar het ziet er akelig uit. dus schrobben met chloorwater en nadweilken met schoon water.

dubbelhardgebakken tegels zul je niet snel verpesten met chloor. heb je cementtegels pas dan echt op met het gebruik van pure chloor, dit kan onherstelbare schade aanrichten! schrobben met chloor hoeft niet wekelijks, de poriën van de vloer gaan dan helemaal openstaan en de vloer voelt ruw aan  en in een ruwe vloer blijft meer vuil hangen. bij dweilen met sop met zeep laat de zeep iedere keer een klein zweempje zeep achter wat voor de verzegeling zorgt van de vloer. te veel zeep geeft zichtbare stappen na het dweil, gebruik zeep gedoseerd volgens de gebruiksaanwijzingen. dus niet de halve fles leegschudden maar het maatdopje gebruiken.

dubbelhardgebakken tegels<>patroontegels-cementegels

dubbelhardgebakken tegels kunnen ook schoongemaakt worden met schoonmaakazijn. patroontegels-cementtegels  kunnen NIET tegen zuur; de cementtegels bestaat uit marmerpoeder en kleurstof die onder hoge druk geperst zijn. het marmerbestanddeel is zuurgevoelig en gebruik van schoonmaakazijn geeft verkleuring.

advies: niet laten vervuilen, dan heb je ook geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig