Geplaatst op

since 1995

Augustus 1995 ben ik gestart met Mozaiek op de Herenstraat. Afgelopen maand bestond Mozaiek 20 jaar. 

In 1997 ben ik het huurcontract aangegaan voor de Jan van Scorelstraat 61. Vanaf oktober 1998 heb ik moeten bikkelen om de huur te kunnen betalen. In 2010 was er een opleving in de omzet , en opzeggen per half 2011 leek niet logisch. Mijn ondernemersinkomen was minimaal maar ik moest de lening voor de verbouwing nog aflossen. 

In 2013 heb ik aangegeven het huurcontract te willen beëindigen. Om de situatie bespreekbaar te maken ben ik met de billen bloot gegaan en heb mijn cijfers van de afgelopen jaren opgestuurd. In het voorjaar van 2014 werd schriftelijk aangegeven dat ik op moest houden met onderhandelen. Huurvermindering of huurcompensatie was niet bespreekbaar.  De courtage voor een bedrijfsmakelaar zou worden doorgerekend, de nieuwe lagere huur zou ik moeten aanvullen tot het einde van het contract. Kort na het gesprek werd de verhoging van de huur op basis van de indexering doorgerekend.

Afgelopen maand heb ik schriftelijk aan de verhuurder gevraagd of ik per 1 januari 2016 op mag zeggen (dan zou ik 8,5 jaar trouw de huur hebben betaald). “Het aantrekken van de huizenmarkt in combinatie met de digitalisering van onze maatschappij heeft helaas onvoldoende positief effect op mijn bedrijfsresultaat.”

De verhuurder geeft antwoord via de beheerder: Wij hebben reeds diverse malen geprobeerd u ter wille te zijn en voorstellen gedaan hoe wij hier aan zouden willen meewerken. Elke keer voldeed het voorstel niet aan uw verwachtingen en werd het door u afgewezen. We hebben zelfs een makelaar ingeschakeld waarvoor u de kosten zult moeten dragen.

Wij zien dan ook geen enkele reden voor een 1 op 1 gesprek en de vroegtijdige beëindiging van het huurcontract.

Tja helaas is het zo verdeeld dat ik de lasten heb,  maar niet de lusten: contract is contract; 5+5 jaar zogenaamd ter bescherming van de detaillist.  Part-time werken is geen keuze want dan tik ik echt heel erg in de min en bouw ik in de komende periode een flinke schuld op.

Moedeloos word ik er van, wat heb ik na 20 jaar opgebouwd?  Iedereen in Utrecht en omgeving kent de zaak. Ik reken eerlijke prijzen maar blijkbaar willen mensen nu alleen maar korting kopen. Dan moet de omzet 1,5 tot 2x zo hoog worden om resultaat te halen, en dat red ik niet zonder extra man uren (extra kosten) of ik richt mezelf en mijn relatie ter gronde door nog meer uren in de zaak te moeten steken. Klanten lopen weg omdat in niet aardig ben? De producten zijn nog hetzelfde…

mozaiek.com is te koop, iemand kan dit vast beter?!