Geplaatst op

niet minder maar meer :-)  iets om over na te denken

terugblik en vooruitblik 

niet minder maar meer 🙂  iets om over na te denken

tot 2208 euro mag in 2020 belastingvrij geschonken worden aan uw buurman, melkboer, kortom iedereen die u het waard zou vinden.

In plaats van korting vragen iets extra’s geven? Zou het werken?

In de loop van de jaren heb ik vaak gemerkt dat mensen blij zijn met mijn raad. Die raad gaat vaak ook verder dan alleen de vervanging van tegels, en  natuurlijk schrijf ik niet voor elke gouden tip een rekening.  Maar u mag  wel op vrijwillige basis uw dank betuigen en een gift overmaken!

Voor 5 euro denk ik aan u bij het drinken van een espresso in het Westerpark, voor 10 euro is de lunch niet het meegenomen boterhammetje uit een zakje, voor 20 euro gaan neem ik een vriendin mee naar de Movies op de Haarlemmerdijk, voor 50 euro ga ik met de trein naar het strand van Zandvoort en daarna borrelen. Voor 100 euro eten we leuk aan de overkant en  200 euro besteed ik graag aan een sterrendiner! En 5×200 euro schenken mag ook! Dan gaat het in het potje voor ons eigen amsterdams motorbootje.

En als mijn inkomen achter blijft kan ik natuurlijk ook gewoon boodschappen doen van uw gift 🙂 Maar hopelijk zijn de magere jaren achter de rug. Afgelopen jaar heb ik weer goed gedraaid en het nog verrekenbare verlies kunnen compenseren van 2009, op de valreep. En natuurlijk was de pijn al geleden maar het is echt fijn om dan niet meteen belasting hoeven te betalen. Zo kon ik investeren in het laten maken van moedermallen voor het zeepbakje en de toiletrolhouders en de startvoorraad hiervan. En ik heb de extra dunne cementtegels dusk 1081 op voorraad genomen. Als de positieve wending doorzet kan ik dit jaar het laatste stukje negatieve inkomen wegwerken.

Een schone lei, dat voelt goed! de verhuizing van Utrecht naar Amsterdam heeft me gebracht wat ik er van had gehoopt: een nieuwe horizon, gebaseerd op mijn vertrouwde  contacten en voortbordurend op de opgedane kennis in mijn winkeltijd. Met dezelfde man en volwassen dochter de nieuwe horizon verkennen en genieten van werk en vrije tijd.

Als nou blijkt dat de gemiddelde Nederlander guller is dan ik had verwacht dan ga ik met dat geld een leuk project bedenken: bijscholen van tegelzetters,  Museum het Schip ondersteunen, er komt wel wat!

ga door naar de donatiepagina