Geplaatst op

mozaiekjes delfts blauw

mozaiekjes delfts blauw

Dit mozaiek is een item ‘op zich’, er worden geen andere kleuren in hetzelfde formaat geleverd. Kan mooi gecombineerd worden met een kobaltblauwe grotere tegel of een dubbelhardgebakken steenrode tegel of een keramische belgisch hardsteen tegel. De combinatie van het delfts blauw mozaiek en een andere tegel is een kwestie van smaak en uitproberen!

De tegeltjes zin glanzend hebben een afmeting van 23mmx23mm x 5mm dik, ze zijn aan de gladde kant voor toepassing op de vloer. Bij een witte voeg krijg je een ander eindresultaat dan bij een manhattankleurige-voeg.

hoeveelheid voeg kunt u berekenen op de site van Eurocol.  voor mozaiek van dit formaat is ongeveer 1800 gram voegpoeder per m2 nodig.

Op de foto is de ‘afbeelding’ is een craquele geglazuurd met moderne printers en na het bakken is er geen barstje in het glazuur te bekennen, het lijkt wel net echt. Craquele ontstond vaak in de loop van de jaren door kou en vocht. Bij handgemaakte witjes kan het craquele ook door de fabriek worden gemaakt onder invloed van temperatuurverschillen, soms nog extra versterkt door het inwrijven van houtskool in de nerfjes. Een van mijn eerste teglervaringen 22 jaar geleden was met de franse wandtegels van Atelier Wiart. die maakte licht tinkelende geluidjes nadat ze vanuit de vrieskou in de huiskamer werden neergezet.  Dit geluid was verstomd voordat de tegels op de muur zaten.

Hopelijk is het Delftware-sampeltje snel binnen en is mijn klant ook enthousiast!

Dol op Delftsblauw ? Bekijk de wastafel met het zeilschip!