Geplaatst op

monumenten opknappen met liefde voor stenen en tegels

Vandaag contact gehad met Jan , een leeftijd en vakgenoot die al jaren ‘in de stenen zit’ .Toepasselijk voor een vlaming: die worden namelijk geboren met een baksteen in hun buik: een vlaming zoekt een stuk grond en bouwt zijn huis.

Jan is recht toe recht aan. Om materialen voor monumentale restauraties te kunnen leveren stelt hij zeven vragen:

  1. is er geld
  2. is er tijd
  3. hoeveel heeft u nodig
  4. formaat
  5. kleur
  6. vierkant meters
  7. verdien ik er wat aan

Vaak komt men niet verder dan vraag 3, maar als dat wel zo  is weet hij de weg als het om speciale stenen gaat. Jan spreekt 5 talen.

Ik komt niet verder dan zeeuws vlaams, nederlands en een beetje engels.  Graag had ik ook duits, italiaans, spaans en frans gesproken, daar ben ik helaas niet zo goed in. Jan gelukkig wel! Waar ik wel goed in ben ? in tegels 🙂

En natuurlijk moet ik ook vraag 1 en 2 goed in de gaten houden anders kom ik  niet bij punt 7.