Geplaatst op

kleuren 154×154 wandtegels jaren 30 stijl

De lichte kleuren wandtegels zijn favoriet voor het maken van een tegellambrisering in de vestibule, gang, toilet en badkamer.

de tegelmodule opbouwen

Onderaan wordt gestart met een zwarte tegel (donkergroen of donkerblauw kan ook) Dan worden 5 of 6 tegels in kleur (licht of middenkleur) gebruikt. Een smal randje (valk 25mm of profiel 12mm) in een donkere kleur wordt weer opgevolgd door 1 tegel in kleur (licht of middenkleur), de bovenrand wordt weer een donkere tegelrand met een geglazuurde bovenkant.

tegelaccent verticaal

Het verticale accent kan gemaakt worden met verschillende tegelstrips: de tegelzetter zal deze op maat moeten maken. In het voorbeeldje hierboven wordt gebruik gemaakt van een gesneden vlakke zwarte strip van 25mm, een witte gesneden profielstrip en zwarte profielstrips van 12mm. De tegelzetter zal een stukje uit de groene tegel moeten snijden om het rode stukje verticaal te plaatsen.

De accenten worden niet los verkocht: de rode en oranje strips worden niet meer gemaakt en moeten apart uit mijn voorraadje worden verstuurd. De tegels voor de module worden besteld bij de leverancier, de vlakke strips en profielstrips worden meegeleverd met de tegelmodules, de oranje of rode strips worden apart verstuurd.

kleuren kiezen voor de wand

Er wordt gewerkt aan een ‘tegelsample-afdeling’ in de webshop zodat u thuis kleuren kunt bestellen om de beste kleurmatch te vinden die het best in uw huis past. bel of mail anders!

prijsindicatie 150 euro lambriseringshoogte 200 euro douche-hoogte

Aan de hand van de omtrek van de ruimte kunt u een schatting maken van de benodigde strekkende meters: de hoogte kan variëren van ongeveer 135cm voor gang en toilet tot 195-210 cm voor de badkamer.

Voor wc van 90×120 cm zijn dan bijvoorbeeld 8+6+8 modules nodig, totaal 20 modules, u besteld 22 of 23 modules ivm snijverlies en kans op breuk (en afhankelijk van de werkelijke exacte maten en symmetrie)