Geplaatst op

klassieke tegelvloer met achtkant tegels en wieberrandje

8 kant, achtkant tegel met wiebertegeltje

Achtkant tegels kan ik laten leveren in de maat 15×15 met een wiebertje van 5×5 cm voor een klassiek uitziende tegelvloer voor uw entree, keuken, badkamer, toilet en serre.

geometrische tegelrand

Een klassieke vloer maak je compleet met een decorrand die opgebouwd is uit stroken in de lengte van 15×2,5 en wiebertjes omsloten door driehoeken hierdoor wordt de totale randbreedte 12 cm. De vloer wordt met een rustige omranding van effen tegels uitgevuld.

prijs achtkant 120-150 euro m2

De klassieke achtkant tegels voor het middenvlak kosten 120-150 euro per m2 incl.btw, de wiebers zijn in deze prijs inbegrepen.

geometrische module-rand 135 euro m1

De kosten 135 euro per strekkende meter voor de modulerend zorgen voor een besparing op de arbeidskosten van de tegelzetter. En voor de meerprijs van de modulerand heeft u straks gegarandeerd een strakke tegelrand en de tegelzetter hoeft niet urenlang op zijn knieën op het randje te puzzelen.

De tegeltjes van de modulerand zitten redelijk strak tegen elkaar geplakt op gaaspapier. Dit papier blijft zitten bij het tegelzetten. De term voor de tegels die dicht tegen elkaar aan zitten is ‘koud gezet’. De tegels worden na het zetten ingewassen met voegsel.

Het plakken van de modulerand is mensenwerk en moet worden ingepland en de levertijd kan variëren van 4-8 weken.

kleine omrande vloer 425 euro per m2 grote omrande vloer 275 euro per m2

Bij een kleine vloer, de entree van een woning van 1 maal 4 meter, heb je 9 tot 10 strekkende meter rand nodig. Het binnenvlak vul je met achtkantige tegels en wiebers en de buitenkant wordt uitgevuld met effen tegels. In dit rekenvoorbeeld kom je op 1700-1900 euro, dit betekent dat een vierkante meter 425 tot 475 euro kost. De vierkante meterprijs wordt 275 euro bij een grotere keukenvloer van 3×3,5 meter.

beperkt tegelbudget

Back to basic? kies voor de ‘dutch choice’: het middenvlak betegel met de klassieke achtkant tegels en wiebertjes en rondom laat je een rand maken met donkere tegels. Hierdoor komt de vierkante meterprijs weer op 120-150 euro per vierkante meter.

wat gaat langer mee; een wc-vloer of een van Gils kostuum?

Bepaal voor je tegels gaat kiezen het tegelbudget en overweeg bij je keuze dat je straks jarenlang plezier kunt hebben van deze klassieke tegelvloer.

Wordt het een designkostuum van Van Gils , een maatwerkpak of een merkloos pak? Een kilometervreter denkt bij de aanschaf van de auto na over een zuinige tweedehands auto met weinig bijtelling of de kosten voor de aanschaf van een luxe Audi met een laag nummer…

3d view voor beter inzicht in eindresultaat

Ga je voor de mooiste ingewikkelde vloerversie of ga je voor more is less? Met het cad-gebaseerde ontwerp programma kan ik details uitlichten en een 3d view maken. Hiermee krijg je een beter zicht op het eindresultaat. Vraag naar de ontwerpkosten en vergeet niet dat de echte vloer het 3d plaatje zal overtreffen.

uw keuze!

en natuurlijk help ik graag bij het maken van een keuze. Eerst ga ik uit van wat u mooi vindt, en dan of het haalbaar is. Mij maakt het niet uit of u kiest voor de ‘dutch choice’ of de full choice: U maakt de keuze!

sample aanvragen

Een vloer kiezen zonder de tegel in het echt te zien werkt meestal niet: daarom denk ik graag met u mee over de kleurkeuze (kan via whatsapp 0653744430) Ik heb sample tegeltjes van 32 effen kleuren in de maat van 5x5cm en 5mm dikte. De kleuren zijn gelijk voor de maten 15×15 en 10×10 en achtkanten. De tegels in deze maten zijn 9mm dik.

Per sample tegel vraag ik 1 euro, voor het verzenden van de tegels wordt 5 euro verpakkings- en verzendkosten gerekend. Het pakketje stellen we in overleg samen, dan ontvangt u een factuur met IDEAL link en na betaling ontvangt u de track en trace code van PostNL.

dubbelhardgebakken tegels door en door gekleurd
vraag een sample aan 5×5 cm , 1 euro per tegeltje + brievenbuspakje kosten 5 euro | max. 1 tegeltje per kleur

Op het moment van schrijven hebben zowel de postbezorging (brievenbuspakjes) als de pakketbezorging vertraging door de Corona maatregelen. En de Primera heeft openingstijden die weer anders zijn dan Postnl vermeld op de site (en bovendien zijn ze ook echt niet behulpzaam op de Nova Zemblastraat grrr)

(en tot overmaat van ramp werd de printerinkt ook met dagen vertraging bezorgd. Dit heb ik vertaald in een agressie-aankoop: een fijne gloednieuwe lalbelprinter moet vanaf volgende week mijn leven makkelijker maken: adres stickers waar geen inkt voor nodig is 🙂

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

dubbelhardgebakken tegel zwart

dubbelhardgebakken tegel okergeel mooie ouderwetse kleur

entree landhuis

kleine spikkel

bruin spikkel

spikkel groen dubbelhardgebakken tegel

spikkel blauw

spikkel oker

spikkel zand

spikkel zwart

millenialspikkel

spikkel grijs

winckelmans 7x7 jaren 30 woning

winckelmans 7x7

winckelmans 7x7

jaren 30 tegels 10x10 vloer

dubbelhardgebakken_tegels_porphier1010