Geplaatst op

hoek maken van lijn-border | tegels laten reproduceren-namaken

hoek maken van lijn-border | tegels laten reproduceren-namaken

Steeds meer kerken krijgen niet kerkelijke bestemmingen. De Martinuskerk Utrecht Oudegracht Pelmolenweg was een van de eerste (particuliere!) projecten jaren terug. Deze wee ontving ik een aanvraag voor nalevering van authentieke tegels.

Eerst heb ik gekeken of deze border- en hoektegel nog in een assortiment van mijn leveranciers voorkomt. Jammer genoeg lukt dat niet.

Wel kan een mal gemaakt worden om de tegels te reproduceren. De leverancier moet wel tegenmallen hebben in dezelfde maat. Als de tegel 15×15 cm kan het dus.

In het voorbeeld op de foto zou het dan om twee mallen gaan: een border en een hoek (of zelfs 3 bij een tegengestelde ‘om’hoek). Je kunt echter door een bordertegel diagonaal te zagen zelf een hoek maken. Op afbeelding twee en drie zie je hoe dit in zijn werk gaat.

Als het bijmaken niet binnen  de begroting past kan ik een ontwerp maken met een binnenvlak van witte achtkanten en wiebers (blauw op de eerste foto)  en de omranding opbouwen uit verschillende effen kleuren. De opbouw van de rand hangt dan af van de afmetingen van de ruimte waar de nieuwe vloer moet aansluiten op de bestaande authentieke vloer.

reproductie_authentieke_tegels_1900