Geplaatst op

granito vloer met octopus | tegelconsult familiehuis voor Doutzen Kroes en Sunnery James Gorré

Deze luxe mozaiekbadkamer is gerealiseerd in Utrecht Oost in de directe omgeving van het Wilhelminapark, het mozaiek en sanitair is geleverd door mozaiek.com. De granito vloer is gestort door Maarschalkerweerd, het loodgieterswerk is uitgevoerd door loodgietersbedrijf Marcel van Noort

geen haakse hoeken in de douche, rondingen, granito vloer met octopus

Scherpe hoeken vervuilen sneller dan ronde hoeken. Sjaan, een van de opdrachtgevers voor deze badkamer, stond er op dat het glasmozaiek glooiend aangebracht zou worden en kwam foto’s maken van het mozaïekbankje wat in de showroom stond. Met de foto’s heeft ze de tegelzetter instructies gegeven. Hygiene is belangrijk bij een ruimte die intensief wordt gebruikt. Bij professionele stoombaden wordt ook gebruik gemaakt van rondingen om het schoonmaken makkelijker te maken en minder kans op bezeren. De ronding van het mozaiek in de hoek van deze ruimte loopt door in een gebogen douchemuur. De betonnen designwastafels en de opstaande plint van de granito vloer zijn ook afgerond.

granito vloer met holle plint en octopus

De familie Maarschalkerweerd is een echte granito-werkersfamilie waarvan het vakmanschap binnen de familie wordt doorgeven (Utrecht en Wijk bij Duurstede). De vloer is gemaakt van ter plekke gestort granito.Voor de octopus is met een eigen mal gewerkt.

Zanetti terrazzo is leverancier van grondstoffen voor gestorte vloeren en heeft een filmpje waar je kunt zien hoe een vloer wordt gemaakt met een zwarte band en een licht binnenvlak. Leuk Richard!

Aansluitend volgt een Scandinavisch filmpje waar marmerrozetten in de vloer worden verwerkt. Een vakkundige granito-werker hoeft dus geen ontwerper te zijn om een bijzondere vloer op te leveren. Breng de juiste vakmensen, materialen, creatieve geest en opdrachtgever bij elkaar, dan lukt het ook om iets bijzonders te maken. Het wordt sowieso een kunstwerk!

en nu een sprongetje van inktvis naar een olifant:  uit het televisieprogramma 10 september ‘s avonds op sbs6 blijkt dat Doutzen en Sunnery uit Amsterdam vertrekken.

De sfeer in huis wordt versterkt door smaakvol toegepaste materialen en vormen. En als je een druk leven hebt moet het huis ook echt een thuis zijn.

baby-olifantje in granitovloer voor familiehuis in ‘t Gooi voor Doutzen Kroes en Sunnery James Gorré

Ik ben niet de interieurgoeroe die het totaalplaatje kan maken, maar ik wil graag mijn tegel-expertise aanbieden en wil graag helpen om er een echt familiehuis van te maken.  Een tegel-brainstormsessie op locatie met Doutzen en Sunnery voor inventarisatie van smaak en huis en daaraan gericht 1 bezoek in de tegelshowroom . Kijk hier voor de kosten van een eerste afspraak  Het vervolg bepalen we in onderling overleg, aanvragen van stalen, prijsvergelijkingen, aankoopbegeleiding, levering van materialen.  In een bouw-team  ben je afzonderlijk en-of gezamenlijk verantwoordelijk en wordt afgestemd wie wat doet. Architect, binnenhuisarchitect, aannemer, tegelzetter en andere vaklui brengen ieder hun eigen deskundigheid is en gaan samen voor het beste eindresultaat. Face-time en e-mail zijn onmisbaar tijdens het bouwtraject!

entree voordeur

Het huis ligt midden in de natuur, dan is een hoogglans entree met natuursteen niet praktisch. Een entree moet een warm welkom uitstralen. Dit kan met een granito vloer met sierlijke ornamenten en blokrandjes. Dit doet recht aan het huis en de omgeving. Je ziet niet iedere voetstap  als je uit de tuin komt. De gang en het toilet kunnen worden voorzien van een tegellambriseringen met een sierlijke bovenrand met jugendstylmotieven.

woonkeuken

De keuken moet een knusse en aangename woonkeuken waar lekker gekookt wordt en huiswerk of knutselen aan de keukentafel. Uiteraard met Friesche witjes boven het keukenblad! Met een vloer van dallen van belgisch hardsteen of een vloer van keramische dubbelhardgebakken tegels, met een mooi geometrisch patroon en omrand.

serre

In de serre  wordt ‘s middags geleefd als de kinderen uit school komen, de deuren slaan open naar de tuin en op het gras kan lekker geravot worden met vriendjes. De mediterrane tegelvoer van de serre is nog warm van de zon die er heel de middag op heeft geschenen. Als het wat kouder is zorgt de  thermostaat van de vloerverwarming vanzelf voor een aangename verblijfstemperatuur (klimaatneutraal?!)

badkamer-wellness

De badkamer inrichten begint met de vraag wat je er wilt opbergen,  Casabath maakt prachtige badmeubels. Natuurlijk kan een architect een complete interieur tekenen en laten uitvoeren maar met het modulaire systeem van Casabath kun je een prachtig resultaat bereiken. Casabath is italiaans. Deze vak-meubelmakers van huis uit hebben een enorme expertise op het gebied van badkamermeubels. Combineer het met ei-vormige composietbad, of maak en moderne-nostalgische mix van strakke meubels en een bad op pootjes elders in de ruimte.

In ons vorige huis hadden we een sauna en turks stoombad, die luxe zag je niet als je binnenkwam, daar moest je voor naar de kelder. We gebruikten deze voorzieningen  niet dagelijks. Ik vergeleek dit ook wel met  bezoek aan de Stadsschouwburg om de hoek: je hoeft er niet elke dag naar toe maar het is fijn dat de voorziening er is!

Later zal ik de andere foto’s van ons oude huis nog gebruiken voor mijn blog. We hadden geen strak huis met interieurtruukjes die je bij ieder huis terugziet, maar het was een huis met geschiedenis waaar we met plezier bewoonden.  Ingericht naar onze eigen smaak en waar we onze dochter fijn hebben kunnen laten opgroeien.

marmermozaiekolifantje in granito vloer

Een huis wordt niet altijd gezelliger van de duurste materialen, maar soms is het gewoon heerlijk om geld uit te geven aan iets bijzonders: is ergens een mooi plekje te vinden zijn voor een marmermozaiekolifantje in een granito vloer? Foto’s kunnen ook met transfertechniek worden ingebrand op wandtegels. Ik zag prachtige olifantenfoto’s #knotonmyplanet. Een wandvullende olifant in huis op waar formaat? Met verwarming in de wand wordt het dan echt een knuffelwand. Olifantgrijs is een prachtige basis kleur voor een interieur.

materialen uitzoeken zonder pottenkijkers

Bekende Nederlander zijn heeft een keerzijde, je wil niet bij alles gevolgd worden door tv en andere pottenkijkers. Ik zoek graag voor jullie uit of jullie prive terecht kunnen buiten de reguliere openingstijden van de tegelshowroom. En natuurlijk kunnen stalen worden uitgeleend tijdens het beeldvormingsproces en in een later stadium.

Mijn telefoonnumer is 0653744430: call me!