Geplaatst op

goedkoper alternatief voor granito tegels 10×10 spikkel dubbelhardgebakken

Vandaag kreeg ik een aanvraag voor een gang van 4m2 met granito tegels. Donkere rand, zwart wit blokjes en binnenkant lichte granito tegels. Niet iedereen is op de hoogte van de kosten maar ik kan helpen om een snelle inschatting te maken. Als na de eerste inschatting blijkt dat er budget is kan ik een gedetailleerde begroting maken.

Een goedkoper alternatief voor de granito tegels zijn de dubbelhardgebakken tegels. Van alle kleurtjes heb ik samples van 5x5cm liggen, deze zijn 5 mm dik. Meest verkocht is de maat 10×10 cm, de dikte is dan 9mm, de kleuren zijn hetzelfde.

Voor granito tegels van 40x40cm (15mm dik) is een stabiele vlakke ondergrond nodig om breuk na het leggen te voorkomen. Meestal is een gang niet breder dan een meter, dan kan de vloer worden uitgevlakt met 2x 8mm multiplex geschroefd op de houten vloer. Als elastische lijm en voeg gebruikt wordt kunt u een prima resultaat bereiken. Bij het gebruik van 10×10 dubbelhardgebakken tegels zul je niet snel breuk in de tegels krijgen, de tegels zijn niet kwetsbaar. Zou je een niet elastische lijm en voeg gebruiken dan kan door het werken van de ondergrond een scheur in je tegelvloer ontstaan dwars door de tegels heen.

Op de afbeeldingen zie je verschillende ‘ouderwetse’ kleuren. Het voordeel van de gespikkelde tegel is dat het er niet snel vies uit ziet. Ik heb de kleur iets bewerkt waardoor het lijkt of er 2 verschillende okergele kleuren zijn, maar voor beide okergele is de 4e rij , vierde tegel gebruikt.

Kleuren wijken vaak al af op het beeldscherm, samples kunnen helpen om uw keuze te bepalen.

Ook thuis kunt u de kleur van uw vloer zelf beïnvloeden, door de kleurkeuzes van de voeg, en de voegbreedte, de kleur die er naast verwerkt wordt, en de verlichting. Het kan echt even zoeken zijn voordat het juiste armatuur en een passende lichtbron heeft kunnen vinden.

dubbelhardgebakken tegels door en door gekleurd
vraag een sample aan 5×5 cm , 1 euro per tegeltje + brievenbuspakje kosten 5 euro | max. 1 tegeltje per kleur

de fijnspikkel wit en grijs zijn nog niet opgenomen in het kleuroverzicht.