Geplaatst op

geen service #DHLforyou

De zwart wit gootsteentegeltjes versturen we meestal met DHLforYou, op de Adriaan van Ostadelaan zit een afgiftepunt en ook eentje op de Burgemeester Reigerstraat. Beiden lekker dichtbij.

Voor de kerst bleven de pakketjes soms 2 weken onderweg en ondanks de zorgvuldige verpakking kwamen tegeltjes beschadigd aan.

Op 5 januari heb ik meteen de bestellingen verwerkt en de pakketjes weggebracht.

Gisteren, 12 januari had ik het pakketnummer doorgemaild aan een klant en vanochtend bleek het pakket nog steeds niet bezorgd.

Als ik het pakketnummer doorgeef op de dag van afgifte verwachten klanten dat ze het ongeveer 48 uur later ontvangen. Dit staat ook bij de algemene informatie: gemiddeld twee werkdagen. In plaats van 48 uur is het nu al 384 uur. Zou het binnen twee weken lukken???

En wat heb je een zo’n vage omschrijving zoals hieronder op DHLforYou.nl als je 7 januari wil weten of het pakket al afgeleverd is? Lees mee:

05-01 2015 14:03 Pakje is door de bezorger bij DHL Parcelshop afgehaald en is onderweg naar het sorteercentrum.
13-01 2015 01:37 Pakje is gesorteerd in sorteercentrum.
13-01 2015 03:38 Pakje is onderweg naar lokaal distributiecentrum.

En 1 euro per gesprek om de klantenservice aan de lijn te mogen krijgen: voor de kerst had een klant eerst zelf gebeld, vervolgens wordt de klant afgescheept met de boodschap dat ik als opdrachtgever-verzender moet bellen….  2x 1 Euro en nog geen duidelijkheid over de status van het pakket… Ergens stonden karretjes vol met pakketjes te wachten op afhandeling…

Toch maar overstappen op DPD (afgiftepunt Nagtegaalstraat ligt ook op de weg naar huis) of TNT  (Mado op de Burgemeester Reigerstraat ook op weg naar huis) want met zo’n slechte service bij DHLforYou levert het alleen maar meer werk op.