Geplaatst op

verjonging van mac book pro en imac door Legato Automatisering | Elon Cosla

 
Elon Cosla ( Legato automatisering)  ook lid van het 2 wekelijks Zaken Ontbijt Half Acht Utrecht  (ik sta nog niet op de ledenlijst) heeft de Imac en MacBook Pro (mbp) een verjongingskuur gegeven (soort onvermijdelijk groot onderhoud van je computer vergelijkbaar met kosten die je moet maken nadat je auto 120.000 km heeft gereden) De aanschaf van een nieuwe computer kan uitgesteld worden omdat ‘de oude’ na het onderhoud prima werkt!
 
Dit is een korte schets van wat Elon heeft gecommuniceerd:
 
Een trage mbp wordt meestal veroorzaakt door een oude HDD die moet vervangen worden. Een goed moment om over een  SSD (Solide State Drive) te denken omdat je computer beter en sneller wordt: sneller dan toen je ‘m nieuw kocht! Op de nieuwe SSD zorg ik voor een ‘schone’ installatie van de nieuwste OSX die op het model kan geïnstalleerd worden.
 
Natuurlijk, moet ik weten welke data belangrijk zijn om over te zetten en zijn er programma’s met licenties die ook overgezet moeten worden?
 
Indicatie voor kosten inclusief overzetten van data:
 
SSD 250 GB 
Mac-OSX nieuwe instalatie, met alle updates en upgrades.
– Opslag en overzetten van eigen-data (documenten, foto’s, muziek, contacten, favorieten, agenda, mail-archief) vanaf de oude HDD tot de nieuwe SSD schijf.
– iCloud sync+ Email (IMAP) configuratie.
kosten xxx euro incl BTW 
 
Mijn mbp was 5 jaar oud maar voor ruim 300 euro incl btw koop je toch geen nieuwe?! 
 
Wil je een verjongingskuur voor je Mac? Elon werkt en woont in Utrecht Oost.
Om een inschatting te maken van de kosten en te bekijken of het nog de moeite waard is heeft Elon het systeemnummer van je computer nodig, dit nummer vind je bij ‘Over deze Mac’ en dan de knop ‘meer info’ . Contactgegevens van Elon Cosla  kun je opzoeken via de link naar zijn site bovenin dit bericht.