Geplaatst op

De B van beginnen met schrijven | Barbara Trappenburg

Barbara Trappenburg geeft schrijftips die beklijven. Ik citeer uit haar fraai vormgegeven boek De B van beginnen met schrijven:

blz.24 Begin met het leukste … Want ook van tien stomme dingen is één het leukst, begin daarmee….

blz.38 Concurrentie … En dat dan ook zeggen op jouw manier, met wat eigenheid erin zodat je afwijkt van al die anderen. Daardoor komen de mensen die bij jou passen, bij jou terecht…

blz.54 Expertise … Onderschat je eigen kennis en ervaring niet. Voor jou is wat jij weet vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor je potentiële klanten…

blz.64 Helderheid Schrijven is een uitstekende methode om helder te krijgen wat je ergens van vindt, wat je wilt, hoe het echt zit…

DOEN<>NIET DOEN

En verder dan blz.100 ben ik nog niet gekomen. Dit blogje teruglezend denk ik: heb ik nu een goede indruk achtergelaten van het boek? Is dit een stimulans om het boek te willen kopen? Voor iedereen die wil bloggen of schrijven, DOEN!

Afgelopen week kocht ik de 30e druk van het boek van René Diekstra: Ik kan denken/voelen wat ik wil. Een dertigste druk uitbrengen met een slappe kaft en een slechte vormgeving… Gebeurtenis Gedachte Gevoel Gedrag Gevolg , ja dat is beslist bruikbaar. Boekje kopen? NIET DOEN. Ik stuur ‘m terug. Ik heb genoeg gedachten die me helpen 🙂