Geplaatst op

bier en appelsap

Via de dagelijkse Duic-berichten kwam ik op bier en appelsap een lekker fris eigentijds initiatief voor uitjes met-zonder kinderen. Lisanne Davids schrijft: Als ouder wil je ook graag dingen blijven doen die je zelf leuk vindt. Dus een uitje naar een ballenbak is leuk voor af en toe, maar er is meer! Lisanne is op zoek naar gastbloggers en om het lezerspubliek te vergroten wil ik graag op bier en appelsap bloggen!

Nummer 100 | bevloerd en betegeld. Laat anderen maar mooie borden met lekker eten fotograferen, ik heb neem een andere invalshoek: hoe ziet het toilet er uit (min- en pluspunten) en zijn er bijzondere tegels gebruikt?

Wij, Jaap (hoogleraar) Inge (studeert) en Monique (tegelgoeroe – Pinterestverslaafde) gaan graag uit eten-drinken. De standaardvraag aan onze dochter na bezoek van het toilet van een nieuw restaurant of cafe was altijd: ennuh… leuke tegels? Ondertussen is Inge bijna 20 en ze gaat nog graag mee als ze in de weekeinde thuis is. Niet meer om verslag te doen over de toiletten maar omdat ze van lekker eten houdt en wij de rekening betalen :-).

Binnenkort dineren we samen op de 10e verdieping  van de Watertoren met uitzicht over de stad! De 8e verdieping van de Watertoren Urban Kitchen is de laatste donderdag van de maand gereserveerd voor ons clubje dames van Dresscode 030 Door de niet alledaagse ronde bouwmassa van de voormalige Watertoren is het toilet krap bemeten.  Domstadarchitectuur heeft het slim ingericht: bovenop de wc-spoelunit is een compact fonteintje gemonteerd.  De ruwe baksteenmuur en de eenvoudige witte tegels versterken elkaar.

Gelukkig is niet overal gekozen voor basic wit maar aansluitend bij de waterkleur van de Watertoren zijn langwerpige zeegroene handvormtegels gebruikt. De tegels zijn in visgraatvorm op de wand verwerkt boven een luxe marmeren blad. De foto ontbreekt nog maar dat is een mooie reden voor een avondwandeling en een drankje in het barretje van de Watertoren bij barman Piet Hein!