Geplaatst op

betegelde schouw | allemaal beestjes

zwarte schouw bouwjaar 1885 betegelde binnenzijde

Ons huis in Amsterdam is gebouwd rond 1885 en grotendeels gerenoveerd in de loop van 130 jaar. De paneeldeuren zijn behouden of in stijl vervangen. De raamkozijnen zijn vervangen met een keurig boogje zoals bij de oorspronkelijke kozijnen. In de jaren 30 zijn er schuifdeuren met glas in lood in gezet en die koesteren wij nu nog.  In de slaapkamer hebben we nog een ouderwets ‘slagroomplafond’ met weelderige ornamenten en een mooie zwarte schouw. Het huis is comfortabel verwarmd door middel van  centrale verwarming en we hebben geen kachels of haard geplaatst omdat we geen extra fijnstof willen veroorzaken. ‘t Is wel erg fijn om fikkie te stoken, maar dat moet dan maar bij vrienden, op vakantie of bij restaurant cafe Meneer Nieges en paar honderd meter verderop op de Westerdoksdijk.

project met insecten op Grazia wandtegels van 13×13 cm

Voor een project heb ik transfers laten maken in zwart en goud en die zijn  ingebrand op mooie wandtegels van Grazia in het formaat van 13×13 cm. Het restant heb ik thuis verwerkt in de schouw. Voor de bovenrand en onderrand zijn zwarte handvormtegels gebruikt. En om de ronding te kunnen betegelen zijn de tegels in stroken gesneden.

gratis advies voor het betegelen van uw schouw

Maak een foto van uw schouw, meet de maten (en reken oppervlakte uit in m2)  op en maak ook een foto van de het briefje van de maatvoering Maak  enkele foto’s van uw interieur en stuur alles de via WhatsApp 0653744430.

U kunt kiezen voor klassieke witjes, handvormtegels in de maat 13×13 of 10×10 of langwerpig, een roze kleur of okergeel, of een mix van delftware

Meestal is niet meer dan een halve tot 1m2 nodig. Afhankelijk van uw tegelkeuze zal het bedrag wat er mee gemoeid zal zijn tussen de 50 en 200 euro zijn. En voor mij is dat (helaas) niet allemaal winst maar het opnieuw betegelen is een dankbare klus en het resultaat kan lang mee!

De vrachtkosten reken ik door op basis van werkelijke kosten, soms is ophalen bij de leverancier mogelijk

voorbeeld aanvraag van klant:

 

suggesties voor vernieuwen van de achterwand

bordeauxrood vervangen? netto 24 tegels van 154×154, bestellen 27 tegels van 2,10 en 17,50 ex btw vrachtkosten

Maar misschien past het beter in je interieur om een zachtgele tegel te kiezen, of met een beetje lef de gewolkte oude tegels!

oude gewolkte tegels 4,50 per stuk (indien beschikbaar)


0,5m2 50 tegels 10×10 vanaf 47,50 euro per doos

Heeft u een sobere zwarte  schouw in 1 kleur dan kunnen zijwanden en achterwand met deze tegels worden betegeld

delftware

of kies voor 1 rustig patroontje: