Geplaatst op

behandeling naar wens, en achteraf de beloning bedenken, doet u dat bij een specialist ook?

komt een vrouw bij de specialist

De klachten worden besproken. De behandeling wordt gestart. Na 2 of 3 bezoeken is de pijn nog niet verholpen, en de behandeling gaat door. De specialist wordt betaald voor de behandelingen. Ook als de pijn niet verdwijnt wordt de specialist betaald, daar wordt niet over onderhandeld.

komt een vrouw bij de badkamerinrichter

ik start met de behandeling, de wensen worden besproken. Vragen worden beantwoord en samples verstuurd vanuit kantoor en leverancier en er wordt druk gerekend en getekend en overlegd.(stom, nooit iets met codes van de fabriek opsturen, dit geeft mensen het recht om op prijs te shoppen???)

Vervolgens komt de ‘prijsvraag’:  met de samples van de vloertegels die door de fabrikant verstuurd zijn wordt bij de lokale tegelhandel gevraagd wat het kotst. En oh wat fijn, de klant krijgt de tegels zonder dat de btw wordt doorgerekend. Maar er is een band, en klant vraagt om herziening, gedetailleerde uitleg via telefoon en per mail volgt.  En oh wat ben ik blond: het gaat weer eens over korting. Op 3100 zou het 500-600 euro schelen.  Ik chat, mail, reken, teken, telefoneer, pas aan, pas nog eens aan en overleg.  En ja dan word ik boos want het hoeft niet perse 600 euro te zijn maar er moet wat vanaf: omdat de klant ook zzp-er is of omdat omdat ik zo heerlijk veel tijd heb geïnvesteerd?

Ik heb het bijltje er bij neergegooid, dan maar niet. vet balen en weg vertrouwen, ik ben gestopt met de behandeling, zonder betaling (en in zo’n boze bui wens ik de andere partij dat ze rijk mogen sterven) fooien zijn welkom, mijn bankrekening staat op de site.

Zin een specialistische behandeling in 2019? dan gaan we het omdraaien volgend jaar: u geeft de opdracht voor de begeleiding en u ontvangt een IDEAL betaallink. En dan start de behandeling. En geen klant dan? jammer dan, dan ga ik meer hardlopen, lekkerder koken, meer genieten, daar heb ik dan namelijk tijd voor!

Welke marges zitten er op tegels?  Doe je het goed dan hou je na aftrek van de directe kosten (je inkoop) de brutomarge over, daar gaan dan de vaste kosten vanaf (website, computer- kantoorkosten, administratie etc.) en dan hou je tussen de 5-15% over (alleen bij voldoende volume, haal je het volume niet dan tik je in de min.  En dat is voor inkomstenbelasting, afhankelijk van je resultaat betaal je inkomstenbelasting tussen de 0 en 50% over deze 384 (465 incl btw) euro. En reserve opbouwen voor ziekte en pensioen is er meestal niet bij als je geen belasting hoeft te betalen.

Detailhandel… ik hou wel van de details, niet van handel. Moeilijk begin van de week, eenzaam, alleen, grauw en koud weer. Maar gelukkig wel een dagboek om eens lekker tegenaan te klagen

en nee meneer uit Watergraafsmeer, ik neem de tegels die u over heeft gehouden NIET retour en ik schrijf ook geen mails meer terug. Alles is gezegd (maar niet gehoord)

het voorval van de specialist is van 26 november 2018, maar omdat ik niet als een zeur wil overkomen heb ik het maar een jaar eerder gedateerd.

De pijn van de magere jaren is gelukkig verrekenbaar, dus ook in 2018 betaal ik geen belasting: mijn wens voor 2019 is dat iedereen maar lekker veel belasting mag betalen!