Geplaatst op

authentieke granito vloer met een plusje! marmer zwart blokje en donkere omranding

Natuurlijk is een gestorte granito vloer prachtig. Marco Maarschalkerweerd is een van mijn vaklui-vrienden die dit zware ambachtelijke werk nog uit kan voeren.

Als ook de holle plint wordt mee gestort in de  badkamer krijg je een perfecte waterdichte vloer zonder vervelende kit-naden Bij een jaren 30 woning is het storten van een granito-vloer in de gang vaak niet mogelijk omdat het totale pakket op de bestaande  vloer te veel volume heeft. Dan zijn mijn granito tegels van 1,5 cm dikte een mooi alternatief. En natuurlijk blijf je naden zien,  het wordt geen gestorte vloer.

Met de marmeren zwart wit blokjes die ik op voorraad hou kun je een vrolijke prachtvloer maken. Ik heb net dit ontwerp uitgewerkt voor mijn klant.  Een  zwarte granito rand van 8,5 cm, dan een zwart wit marmeren blokje, dan een gele granito rand en de binnenvloer een lichte granito Helsinki ecostone vloertegel.

Naast dit ontwerp heb ik verschillende geblokte vloeren uitgewerkt die ook de sfeer van de jaren 30 woning versterken.  Granito tegels kosten 85-90 euro per m2, dubbelhardgebakken tegels van 10×10 ongeveer 70 euro.